Tatarucingan

Daripada bengong Heu'euh mending urang tatarucingan , tah kukituna mangga kanu ngangken urang sunda itung-itung ngamumule deui budaya sunda nu rumasa miboga tatarucingan pek geura ketrukeun pangabisana . 
Cangkang
Eusi
Bahasa Arabna PermadaniAlketip
Bahasa Arabna KalenderAlmenak
Bahasa Arabna Parabot dapurAlmunium
Leutik Hideng Kesangan ?Sireum Tas Pus ap
Hideung Koneng Hejo ?Urang Negro Modolna Jukut
Tikajauhan koneng ti kadeukeutan beureumJawab Salah tetenjoan
Di cabak ledok di takol ngabelentrangTai kotok dina Katel
Sato Naon Nupang leutiknaTongo tapa 10 taun,tipes,kagencet batu
Kaleng Naon Nu PaurKalengkahan Maung
Kaca naon nu BeratKacalikan Gajah
Tahu naon nu pangbaunaTahuntu Sia
Ucing Ngising Muru naonMurukungkung
Jelma modol bari naonBarijil
Leutik bodas ngabelesatRemeh napel na pesawat jet
Oray hejo ngaringkel UdudObat nyamuk
Kumaha ngabedakeun gajah leutik jeung gajah gedeDi ayak
Di asupkeun kalah kaluarKancing
Basa Jepangna nu Reneh renangKukira Kura kura
Basa Jepangna BotakKarineke
Basa jepangna Naek MotorSuzuki kutaiki
Basa Arabna OmbehAla an Taina
Basa Arabna KopeahWaddahuulu
Basa Cinana LeupasCing Cuang Cang-cang
Basa Cinana RokCing Cuang Cing Cat
Basa Jepangna BokeSakurata
Mun Turun Lila, Mun Naek GancangLeho
Tugu naon nu enakTugo Monas..monasi goreng, monasi uduk, kumaha ilaing we
Nabi nu sok ngarokoNabi Wir
Sapi naon nu gancangSapida balap
Di teuk teuk angger panjangKacang Panjang
Huluna na suku, matana na suku, irungna nasuku, awakna na suku?Hayam katincak
Leutik bodas hirup,cicing dina huluKutu keur keputihan
Aki-aki ragrag surakSakti
Basa Arabna nini-nini lagrag ti tingkat 5Innalilahi Wainna ilaihi roji’un
Lele naon nu sok aya di sisi jalanLelepon Umum
Bedana Apel jeung UpilApel mah luhureun meja, mun upil handapeun meja
Paskibra naon nu teu ngenahPas kibra-kibrana sare di hudangkeun
Bedana HP jeung monyetHP mah Nokia, monyetmah Nukieu
Lomari naon nu sok nyanyiLomari Irama… anjir maksakeun
Oray naon nu majuna lempengOray ngadahar linggis
Cik Susun jadi kalimat “ Tai-Tikus-Kucing-Makan”Kucing Makan Tikus,…Taina dahar ku Sia
Jelema meuli bantal keur naonKeur hudang

38 komentar:

Yono Karyono mengatakan...

heheheheh bisaan euy si akang...

kumaha ngabedakeun hulu cacing jeung buntut cacaing..... hayooo jawab....... taluk......


Jawabana : dileketek nu seuri eta huluna hehehehe

Abah Khebo mengatakan...

Heuheu kuringeun yeuh..., tarucing buhun we nya.

Hayam rintit nonggeng ka langit...!!??, jawab na hayam pupujieun atawa hayam sombong.

Budak leutik ngambay peujit...!!??, jawab na budak leutik keur debus atawa anak leak.

Basa sopan na pangambung...!!??, jawab na rorompok korong.

Basa etanana awewe...!!?. jawab na rorompok su'uk.

Situ naon nu bisa hitut...!!??, jawab na si Tukimin atawa si Tumino.

heuheuheu..., sakitu we lanan nya, ke dina wanci lian urang lajengkeun deui okeh..!!

Andes Rizky Nugroho mengatakan...

kamus sunda ya ini mas, hoho aku taunya cuma kumaha damang saha naon

budi os 19 mengatakan...

nyimak dan numpang kopi aja ya kang...nyambi nyari kamus bahasa sunda dulu nih hehe :)

Yono Karyono mengatakan...

bahasa lemesna sirah....jawabana pitak
hehehehe
saepisan bah

Yono Karyono mengatakan...

turucing....

aki - aki ragrag surak..... jawabanana aki - aki jagoan/ sakti heheheeh

Abah Khebo mengatakan...

Heuheu...,
- Gajah naonana anu gede ? = kandangna.
- Basa arab-na nanjak tuluy ? = Lamaa tak muduun.
- Basa cina-na teu kawin2 ? = Lakhian chan Phek.
- Di tengah sawah aya naon ? = Aya aksara "W".
- Bedana motor jeung monyet ? = Ari motor mah KAWASAKI, ari monyet mah KAWAS...
- Bujur ka kaler, hitutna kamana ? = ka ambeu ?
Sakitu we heula nya mang Yono ... heuheu.

Dede Thea mengatakan...

etamah aki-aki lebay Mang hahaha

Dede Thea mengatakan...

hadeuhhh ngabarojeg wae euyyy dosa,aya dalilna
Mangka bisulaka pi tuuri pahuwa hupir.artinya: siangsaha jelema anu bisul dina tuurna maka eta jelemate ripuh,

Dede Thea mengatakan...

naon bedana monyet jeung jelema ( bedana monyet buntutna panjang ayana di tukang ,ari jelema buntutna pondok ayana di hareup )

ngaran jelema anu pang pondokna sadunia adalah "Samili"

Naon bedana Metro Mini,Taman Mini Jeung Rok Mini: " dijero Metro Mini aya Rok Mini,dijero Rok Mini aya Taman Mini "

heuheuheuheuheuheuheuheuheuheuheuheu

Ruly Karuhun mengatakan...

haha bisa wae ieu mah ...

Ruly Karuhun mengatakan...

heeh bener kang nanaonan gera make ujlang ajleng kitu ...

Ruly Karuhun mengatakan...

monggo silahkan mas .. eh bagi bagi kopinya yea

Ruly Karuhun mengatakan...

bukan sob ni mah tebak-tebakan pake bahsa sunda

Ruly Karuhun mengatakan...

wkwkwkwkwkwkwkwkwkwkwkkkkkkwwkwkkwkwk

Ruly Karuhun mengatakan...

lamu cacingna teu getekan mang kumaha tah

Ruly Karuhun mengatakan...

hayam gumelis bah ..

Kang Ismet mengatakan...

Nu komen GARDAN wungkul.... wkwkwkwwkwk

Ruly Jenar Nakula mengatakan...

naon gardan teh kang ???

Dede Thea mengatakan...

Naon bedana susu kaleng jeung susu ibu? "Susu Kaleng " cai susuna diminum bapana,kalengna dipake maenan anakna,
"Susu Ibu" cai susuna diminum anakna Kalengna buat maenan bapana
heuheuheuheuheuheu

Ruly Karuhun mengatakan...

hahahaha ieu mah aya aya wae .. ari bapakna jang maenan naon atuh kaleng ka gandeng gandeng hahahahaa

Kang Ismet mengatakan...

Nu GARelo jeung nu areDAN :)

Ruly Karuhun mengatakan...

walah siah hehe ...

aga nugraha mengatakan...

Ngiringan ah ...
Cikaracak Ninggang Batu Laun laun dekok .... hartina ????
Hartina : Tai Cak cak dina Huntu, laun laun di Leb...

Ngakeul basa arabna ? = Malikin nasi

Udud surutu tujuh puluh tujuh bungkus. tebak hurup una aya sabaraha hiji ...
jawaban = aya 3 (UNA, tilu huruf)

nuhun ah

aceng ali m mengatakan...

Ngiringan akh,,,Kang ri bahasa arab,a nini loncat ti monas aon tah,,,heee

Diana Amelya mengatakan...

lucu ikh kang, tiasa bikin seserian nyalira nu tadina nagis.. haturnuhun kan sampurasun Diana urang Tasik

Den's Pratama mengatakan...

cik pnqwalerkn,..hayam naon nu sukuna 3,.?

Jaenal Aripin mengatakan...

Ass...nepangkeun abdi zezen...salam kenal kasaderek sadayana sareng sesepuh....
Abdi gaduh tatarucingan ngiringan wios???
upami lemesna korong naon???
hatur nuhun sateacanna...

Jaenal Aripin mengatakan...

Assalamu'alaikum...nepangkeun abdi zezen...salam patepang ka saderek sadayana sareng sesepuh...
abdi gaduh tatarucingan...
Naon lemesna korong???
hatur nuhun sateacana...

sherlina halim mengatakan...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

amanda putri samir mengatakan...

Nepangkn abdi ti palih garut ,gduh ttarucingan yeuh,,,...naon basa arabna gajah dina pucuk daun awi ....

Syaifurrochman Satibi mengatakan...

Kunaon ucing tara ngunum bir

Rizki Wahyu mengatakan...

Bisi struk bah

Rizki Wahyu mengatakan...

Hayam nu make iteuk..... mntap

Rizki Wahyu mengatakan...

Hayam nu make iteuk..... mntap

Rizki Wahyu mengatakan...

Bisi struk bah

Kang Hendi mengatakan...

Lebetan pangambung

pak.solihin mengatakan...

Terima kasih yang amat dalam kami ucapkan kepada MBAH SELONG yang
telah memberikan kebahagian bagi keluarga kami…berkat Beliau saya
sekarang udah hidup tenang karena orang tuaku udah buka usaha dan
punya modal untuk buka bengkel skrang pun orang tuaku tidak di
kejar-kejar hutang lagi…dan keluarga Kami di berikan Angka
Ritual/Goib Dari mbah yg sangat Jitu 100%dijamin
tembus…hingga keluarga kami sekarang merasa tenang
lagi…terima kasih mbah…Jika Anda ada yg merasa kesulitan
masalah Nomer ToGEL silahkan hbg Aja MBAH SELONG
dinmr hp beliau (081-322-565-355) atau http://prediksiangkahoki88.blogspot.com/
dan saya sudah membuktikan 3kali berturut2 tembus terimah kasih

Posting Komentar